RGC 11Davant la presència de nombrosos mitjans de comunicació s'ha desenvolupat la roda de premsa convocada per la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania per a informar del moment en què es troba la tramitació, dels objectius i convocatòries d'acció, així com dels recents suports rebuts de la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana.
Al costat del representant de la Comissió Promotora han intervingut per aportar dades del drama de la pobresa a Catalunña i donar suport a la proposta de llei Rosa de Marea Turquesa, Núria Carreras del Col·legi oficial de treball social de Catalunya, Carlos Macías portaveu de la PAH de Barcelona,
Joan Carles Gallego secretari general de la CONC que ha informat sobre la convocatòria de manifestació del 19 de novembre en defensa d'uns pressupostos socials i de la Renda garantida de Ciutadania, i Rosa Cañadell representant de l'Assemblea Groga que ha anunciat la mobilització del 12 de novembre en defensa de l'educació.
El representant de la Comissió Promotora s'ha estès en el moment en què es troba el treball de la ponència i sobre l'acord majoritari arribat sobre la quantia econòmica de les prestacions dels representants de Catalunya Sí que és Pot, Ciutadans, CUP, PSC i PP: 100% de l'IRSC anual (664 euros / mes) per a la persona individual, 50% de l'IRSC per a la segona persona de la unitat familiar o de convivència que tingui dret, 30% de l'IRSC per a les altres persones que tinguin dret, 100 euros mes per cada fill / a. Termini de gener a abril de 2017 perquè el govern prepari la implementació administrativa. Inici d'aplicació efectiva de la Renda Garantida de Ciutadania el 1 maig 2017 amb el 90% de la prestació bàsica, i 100% de les prestacions l'1 gener 2018.
Ha expressat l'interès de la Comissió Promotora que Junts pel Si se sumi a l'acord majoritari i ha informat del compromís d'aquest grup parlamentari de fer una nova proposta (sobre la seva posició inicial) en la pròxima reunió de ponència el divendres 4 de novembre.
També ha explicat la preocupació perquè s'aprovi aquesta llei abans de finalitzar l'any, amb la deguda dotació pressupostària i ha anunciat diverses iniciatives d'acció per a exigir la seva aprovació, entre elles la realització d'una vaga de fam o dejunis de tres dies abans del primer ple de debat pressupostari.
S'ha donat lectura a la declaració final amb la participació d'Arcadi Oliveres, Laura Massana exdiputada ICV, Gabriela Serra diputada de la CUP, Luis Blanco portaveu de la IAC, Josep Bel en representació de Barcelona en comú, Eva Granados diputada del PSC, David Papiol portaveu d'UGT, Jaume Botey representant de Cristians segle XXI, Patrizia Manzo (Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona), Clara Rivas pel Front Cívic i finalitza Diosdado Toledano de la Comissió Promotora.
Finalment s'ha tancat la roda de premsa després de respondre a les preguntes dels diversos mitjans de comunicació.
Volem comunicar el nostre reconeixement a les persones activistes dels diversos moviments i organitzacions socials que han ajudat a preparar la roda de premsa, o que han estat presents per expressar el seu suport, Sixto Garaganté de la Comissió Promotora, APE (aliança contra pobresa energètica), Casal d'infants, Coordinadora d'Assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya, Marea Blanca, Marea pensionista, Marea Turquesa, Marea de Marees, PAH de Barcelona, PAC, Co.bas, Procés Constituent, Xsuc-Socialisme21, dels diputats de Catalunya Si Que es Pot Lluis Rabell,  Marta Ribas (ICV), Jessica de Podem, Juan José Nuet (EUiA), el diputat Raul Moreno del PSC i Mireia Vehí diputada de la CUP.
Ens disculpem per endavant pels possibles oblits en aquesta relació.
Enviem declaració en arxiu adjunt i alguna foto.
Informem de l'emissió en temps real de la roda de premsa i del seu enregistrament en vídeo que comunicarem oportunament.
Barcelona 2 novembre 2016
Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania
Email Renda Garantida de Ciutadanía:  Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.  tel contacte: 661390670
 
 
 
(versión castellano)
RESUMEN RUEDA DE PRENSA SITUACIÓN PROPUESTA DE LEY RENTA GARANTIZADA DE CIUDADANÍA
Ante la presencia de numerosos medios de comunicación se ha desarrollado la rueda de prensa convocada por la Comisión Promotora de la Renta Garantizada de Ciudadanía para informar del momento en que se encuentra la tramitación, de los objetivos y convocatorias de acción, así como de los recientes apoyos recibidos de la Diputación de Barcelona y el Área Metropolitana.
Junto al representante de la Comisión Promotora han intervenido para aportar datos del drama de la pobreza en Catalunña y apoyar la propuesta de ley Rosa de Marea Turquesa, Núria Carreras del Colegio Oficial de Trabajo Social de Cataluña, Carlos Macías portavoz la PAH de Barcelona, Joan Carles Gallego secretario general de la CONC ha informado sobre la convocatoria de manifestación del 19 de noviembre en defensa de unos presupuestos sociales y de la Renta garantizada de ciudadanía, y Rosa Cañadell representante de la Asamblea Amarilla que ha anunciado la movilización del 12 de noviembre en defensa de la educación.
El representante de la Comisión Promotora se ha extendido en el momento en que se encuentra el trabajo de la ponencia y sobre el acuerdo mayoritario alcanzado sobre la cuantía económica de las prestaciones de los representantes de Cataluña Sí que es Pot, Ciutadan’s, CUP, PSC y PP: 100% del IRSC anual (664 euros/mes) para la persona individual, 50% del IRSC para la segunda persona de la unidad familiar o de convivencia que tenga derecho, 30% del IRSC para las otras personas que tengan derecho, 100 euros más por cada hijo/a. Plazo de enero a abril de 2017 para que el gobierno prepare la implementación administrativa. Inicio de aplicación efectiva de la Renta Garantizada de Ciudadanía el 1 de mayo 2017 con el 90% de la prestación básica, y 100% de las prestaciones el 1 de enero 2018.
Expresó el interés de la Comisión Promotora que Junts pel Si se sume al acuerdo mayoritario e informó del compromiso de este grupo parlamentario de hacer una nueva propuesta (sobre su posición inicial) en la próxima reunión de ponencia el viernes 4 de noviembre.
También ha explicado la preocupación para que se apruebe esta ley antes de finalizar el año, con la debida dotación presupuestaria y ha anunciado diversas iniciativas de acción para exigir su aprobación, entre ellas la realización de una huelga de hambre o ayunos de tres días antes del primer pleno de debate presupuestario.
Se ha dado lectura a la declaración final con la participación de Arcadi Oliveres, Laura Massana ex diputada ICV, Gabriela Serra diputada de la CUP, Luis Blanco portavoz de la IAC, Josep Bel en representación de Barcelona en común, Eva Granados diputada del PSC , David Papiol portavoz de UGT, Jaume Botey representante de Cristianos siglo XXI, Patrizia Manzo (Asamblea de trabajadores / as en paro de Barcelona), Clara Rivas por el Frente Cívico y finaliza Diosdado Toledano de la Comisión Promotora.
Finalmente se ha cerrado la rueda de prensa después de responder a las preguntas de los diversos medios de comunicación.
Queremos comunicar nuestro reconocimiento a las personas activistas de los diversos movimientos y organizaciones sociales que han ayudado a preparar la rueda de prensa, o que han estado presentes para expresar su apoyo, Sixto Garaganté de la Comisión Promotora, APE (alianza contra pobreza energética), Casal de niños, Coordinadora de Asambleas de trabajadores / as en paro de Cataluña, Marea Blanca, Marea pensionista, Marea Turquesa, Marea de Mareas, PAH de Barcelona, PAC, Co.bas, Proceso Constituyente, Xsuc-Socialisme21, los diputados de Cataluña Si Que se puede Luis Rabell, Marta Ribas (ICV), Jessica de Podemos, Juan José Nuet (EUiA), el diputado Raul Moreno del PSC y Mireia Vehí diputada de la CUP.
Nos disculpamos de antemano por los posibles olvidos en esta relación.
Enviamos declaración en archivo adjunto y alguna foto.
Informamos de la emisión en tiempo real de la rueda de prensa y de su grabación en vídeo que comunicaremos oportunamente.
<span st