CARTA A LES PERSONES, MOVIMENTS SOCIALS, ENTITATS CÍVIQUES I POLÍTIQUES, I REPRESENTACIONS MUNICIPALS:

FEM REALITAT LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA!

Estimats amics i amigues

La tramitació en l'actual legislatura de la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania es troba a la recta final de la discussió en ponència prèvia al seu debat i aprovació en ple del Parlament.

Tot l'esforç realitzat al llarg de quatre anys per les persones, organitzacions socials, cíviques i polítiques, ajuntaments, etc., que van elaborar la proposta de llei, van recollir les més de 121.000 signatures en suport d'aquesta Iniciativa legislatura popular, que van difondre i van explicar el seu contingut, que van aprovar mocions municipals en defensa seva, ha de servir per culminar amb èxit aquest gran projecte que pretén garantir un dret social fonamental de les persones a Catalunya a una vida digna sense pobresa.

Com es sabut, la pobresa lluny de disminuir, afecta un major nombre de persones i famílies, es perllonga en el temps i s'estén socialment. Sota el maquillatge de les xifres d'atur, treu el cap la dramàtica realitat de l'increment de la precarietat i la pobresa laboral, el que agreuja l'entorn social en què es troben els que ni tan sols tenen feina.

En aquest context social la necessitat de l'aprovació de la proposta de llei de la renda Garantida de Ciutadania adquireix el seu caràcter de prioritat per a la ciutadania, d'aquí deriva el seu caràcter de mandat a la representació al Parlament, i d'obligació inexcusable per al govern de la Generalitat.

Per experiència sabem que no n'hi ha prou amb tenir raó perquè s'aprovin les lleis que beneficien al poble. És necessària més que mai la mobilització social perquè el crit de "Rescatem les persones", "Per una Catalunya sense pobresa", "Per una Renda Garantia de Ciutadania" es converteixi en un clam que travessi els murs del Parlament durant els propers dies, setmanes i mesos fins que aconseguim l'aprovació sense retallades de la proposta de llei.

Per tot això apel·lem al vostre compromís i sensibilitat social i solidària, perquè en les mobilitzacions i manifestacions d'aquest 1r de Maig, com en tota mobilització social posterior, s'aixequi i difongui de manera destacada la reivindicació de l'aprovació pel Parlament de la proposta de llei de la Iniciativa Legislativa Popular de la Renda Garantida de Ciutadania.

Per una Catalunya sense pobresa! 'Rescatem les persones!

5 abril 2016

Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania

Email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

_____________________________________________________________

(versión castellano)

CARTA A LAS PERSONAS, MOVIMIENTOS SOCIALES, ENTIDADES CÍVICAS Y POLITICAS, Y REPRESENTACIONES MUNICIPALES:

¡HAGAMOS REALIDAD LA RENTA GARANTIZADA DE CIUDADANÍA!

Querid@s amig@s>

La tramitación en la actual legislatura de la propuesta de ley de la Renta Garantizada de Ciudadanía se encuentra en la recta final de la discusión en ponencia previa a su debate y aprobación en pleno del Parlament.

Todo el esfuerzo realizado a lo largo de cuatro años por las personas, organizaciones  sociales, cívicas y políticas,  ayuntamientos, etc., que elaboraron la propuesta de ley, recogieron las más de 121.000 firmas en apoyo de esta Iniciativa legislatura popular, que difundieron y explicaron su contenido, que aprobaron mociones municipales en su defensa, debe servir para culminar con éxito este gran proyecto que pretende garantizar un derecho social fundamental de las personas en Catalunya  a una vida digna sin pobreza. 

Como es sabido, la pobreza lejos de disminuir, afecta a un mayor número de personas y familias, se prolonga en el tiempo y se extiende socialmente. Bajo el maquillaje de las cifras de desempleo, asoma la dramática realidad del incremento de la precariedad y la pobreza laboral, lo que agrava el entorno social en que se hallan quienes ni siquiera tienen trabajo.

En este contexto social la necesidad de la aprobación de la propuesta de ley de la renta Garantizada de Ciudadanía adquiere su carácter de prioridad para la ciudadanía, de ahí deriva su carácter de mandato a la representación en el Parlament, y de obligación inexcusable para el gobierno de la Generalitat.

Por experiencia sabemos que no basta con tener razón para que se aprueben las leyes que benefician al pueblo. Es necesaria más que nunca la movilización social para que el grito de “Rescatemos las personas”, “Por una Catalunya sin pobreza”, “Por una Renta Garantía de Ciudadanía” se convierta en un clamor que atraviese los muros del Parlament durante los próximos días, semanas y meses hasta que consigamos la aprobación sin recortes de la propuesta de ley.

Por todo ello apelamos a vuestro compromiso y sensibilidad social y solidaria, para que en las movilizaciones y manifestaciones de este 1º de Mayo, como en toda movilización social posterior, se levante y difunda de manera destacada la reivindicación de la aprobación por el Parlament de la propuesta de ley de la Iniciativa Legislativa Popular de la Renta Garantizada de Ciudadanía.

¡Por una Catalunya sin pobreza! ¡Rescatemos las personas! 

5 de abril 2016

Comisión Promotora de la Renta Garantizada de Ciudadanía

Email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.